• Novinky

            • VÁNOCE VE ŠKOLE

            • Vánoční svátky jsou nejkrásnějším obdobím pro nás všechny. Ovšem vidět ty úsměvy, rozzářená očka a napětí u dětí je to nejvíc!  Už od 1.12. jsme odpočítávali dny a s napětím očekávali příchod Ježíška. Pravidelně si v naší školičce toto čekání zpříjemňujeme poslední školní den.   Předcházel mu poctivý úklid tříd odpoledne v rámci družiny.

              Vše napucováno, uklizeno a stromeček nachystán.  Je tu pátek 22.12. a děti s napětím ráno přicházejí do spodní třídy.  Pod náš mini stromeček dávají dárečky pro své kamarády i paní učitelky, kuchařky a tetu Katku.  Jakmile jsme se všichni sešli, zahájili jsme naše sváteční společné setkání milými koledami, které si přichystali žáčci s paní učitelkou Terezkou - pozor - v angličtině!  Samozřejmě jsme si ale zazpívali i naše české koledy, které nesmějí nikdy chybět.  Zahráli nám je také naši šikovní kamarádi na flétničky - Stella Bridger, Kamila Krejčiříková a Honza Heikenwälder.  

              Už se to ale nedalo vydržet, když vidíte pod stromečkem tu spoustu dárečků.  Dali jsme se do rozdávání.  Každý z žáčků si předem vylosoval kamaráda, pro kterého připravil malý dárek a tomu ho nyní předal.  Někteří měli dárečky i pro další kamarády.  Paní učitelky si přichystaly pro děti také dárečky, které jim společně rozdaly.  Poté už zbyly pod stromečkem dvě krabice, které skrývaly společné dárky do družiny - lego a magnetickou autodráhu.  Ježíšek ale nazpomněl ani na naše šikovné holčičky, kterým pořídil velké množství výtvarného materiálu k vyrábění.

              Po tak nervozních chvílích jsme museli doplnit energii.  Nastal čas svačinky, ale pozor i s krásným a výborným cukrovím od maminek - to jsou ale šikulky!



              Sváteční dopoledne jsme ukončili vánočními dílničkami, kdy si děti vyrobily různé výrobky související s tímto krásným obdobím.

              Všem dětem i jejich rodičům děkujeme za milé dárečky, které nás velmi potěšily a zahřály na srdíčku. Vážíme si jich. 

              Všem přejeme pohodové, veselé a příjemné prožití vánočních svátků v rodinném kruhu.  Do nového roku vstupte s úsměvem na tváři, klidem na srdíčku a s pevným zdravím!!!

                                                                                                                                                                      Petra Strádalová

            • Štědrý den v MŠ

            • V pondělí 18. prosince nastal v naší školičce kouzelný sváteční den.

              Přípravy na tento významný den, který děti prožívají s velkým očekáváním, jsme zahájili již od samého rána. Děti přicházely nastrojené ve slavnostním oblečení a vánoční atmosféra na nás dýchala ze všech koutů školky.

              Vánoční stromeček věnovaný obcí, jsme si společně ozdobili papírovými baňkami, které si děti vytvořily a následně bylo potřeba připravit třídu na příchod Ježíška.

              Všechny děti dostaly hadříky, lopatky a smetáčky, popřípadě vysavač a s nadšením se pustily do práce.

              Po úklidu následovala procházka a pak už děti netrpělivě vyčkávaly, až uslyší cinkot zvonečku, který oznamoval příchod Ježíška. A on opravdu přišel.

              Děti našly pod stromečkem spoustu krásných hraček, společně jsme si zazpívali koledy a prostě si užívali celý den plný radosti.

              My jsme měli ve školce krásné Vánoce a proto nám dovolte popřát také Vám poklidné svátky a do nového roku hodně štěstí, zdraví a porozumění.

              Učitelky MŠ: Monika, Michaela, Beata, Kristýna a p. asistentka Katka

            • Exkurze do Střední zahradnické školy Rajhrad

            • Dnes jsme se ocitli doslova v pohádce. Nevěříte? Podívejte se na fotky. Vydali jsme se na vánoční výstavu (s dílničkami) žáků Střední zahradnické školy Rajhrad. Troufnu si říci, že nejen ženám a dívkám ale i mnohým chlapcům dnes slzami vlhly oči. Je až s podivem, když si uvědomíme, že jen o pár let starší děti, než ty naše, zvládnou vložit tolik kouzla do pár rostlinek, vánoční dekorace a světýlek. Byla to nádhera! Žákům rajhradské školy tímto mockrát děkujeme.

              Tereza Dvořáková

            • Čertovský den ve škole

            • V úterý 5.12. se naše školička proměnila na malé peklíčko plné čertíků, kteří se během dne nejen učili, ale také si  hráli a soutěžili.

              Dopoledne za nimi přišel i Mikuláš, anděl a čert.  V knize hříchů se sice pár provinilců objevilo, ale slíbili, že se polepší a budou si  na své chování dávat pozor. Čert tedy odešel s nepořízenou a děti dostaly od andílka sladkou nadílku.

              Děkujeme rodičům, kteří  přichystali úžasné kostýmy, které vyvolávaly úsměv a radost místo strachu a zloby.  Děti byly úžasné, skvěle se bavily a stejně jako my si celý den užily.

              Petra Strádalová

            • DIVADLO BARBORKA

            • 21.11. navštívilo děti v MŠ divadlo Barborka. Na jeho představení se přišli podívat i prvňáčci. Pásmem pohádek je provázela čertice, teta Berta, která v úvodu všem připomenula, jak je důležité používat kouzelná slovíčka a taky dobře jíst.

              Postupně děti zhlédly pohádky: O vlkovi a ovečce, O líné Kačence, Mořské dobrodružství a O lakomé myšce. Z každé pohádky si odnesly nějaké poučení. 

              Během pohádkového pásma si děti zopakovaly či naučily se říkanky a písničky s ukazováním. Nakonec se naučily pár zvířátek ve znakovém jazyce. 

              Lucie Křížová

               

              Práce prvňáčků vytvořené po představení divadla Barborka

      • Kontakty

        • Základní škola a Mateřská škola Silůvky, okres Brno-venkov, příspěvková organizace
        • (+420) 725 107 672
        • Sokolská 81 66446 Silůvky Czech Republic
        • 115-7464180267/0100
        • pcnmhg4
        • 71003762
    • Fotogalerie

        zatím žádné údaje