• Novinky

            • Podzimní strašidlení divadla Netratrdlo

            •  

                        Věřte či nevěřte, ve školce byly v úterý 25. října dvě čarodějnice. Na pořádný čarodějnický rej si Agáta a Malvína pozvaly školkáčky společně s prvňáčky. Naštěstí nevypadaly jako děsivé ježibaby, ale spíše jako kouzelné bábinky. Zasvětily nás do tajů Halloweenu a představily nám několik svých pomocníků.

                        Zatančili jsme si s nimi, zahopsali a zazpívali pár super písniček. Kostlivec nás naučil poskládat kostičky v tělíčku a pavouk potřeboval nakrmit. S netopýrem jsme si zalétali, černý kocour nás málem pochytal jako myši, had se krásně zavlnil po celé třídě a s bubáčkem jsme si ještě jednou zatančili. Nádherné dýně teď máme na velikém listu papíru, který bude sloužit jako výzdoba školy během Dušiček.

                        Byl to vyloženě rej čarodějnic. Moc jsme si ho užili.

               

              Tereza Dvořáková

                       

            • Planeta Země - Magický Senegal

            • Žáci druhého a třetího ročníku se v úterý 18. října zúčastnili programu Planeta Země 3000 „Magický Senegal“, který se konal v kině Réna v Ivnačicích.

              Cílem programu, ve kterém se prolínal film s živým mluveným komentářem, bylo žákům představit Senegal –  nejzápadnější zemi afrického kontinentu.  Přezdívá se jí také perla  Afriky a po skončení projekce můžeme  toto označení  právem potvrdit.

              Žáci díky atraktivním  záběrům a fotografiím „procestovali“ kouzelnou přírodu, která je oslinila zlatavými savanami, přírodními parky na jihu  či obrovskými baobaby. Velmi je zaujal život domorodých kmenů s úchvatnými tradicemi a rituály. Pozastavili se nad prací malých dětí a jejich brzkou  „dospělostí.“  Mezi nejzajímavější části projekce patřily záběry o nelegálním zlatém dolu,  ukázka národního sportu wrestling či  záběry ohrožené  antilopy Derbyho, kraba houslisty nebo kapustňáka.

              Všichni zjistili, že ačkoliv velká část obyvatelstva žije v chudobných poměrech, jsou Senegalci velmi milí, pohostinní a jejich tváře usměvavé.

              Petra Strádalová

            • Návštěva Obecního úřadu Silůvky

            • Návštěva obecního úřadu Silůvky

               

              Dne 5. 10. 2022 jsme se staršími dětmi z naší mateřské školy navštívili Obecní úřad Silůvky. Úřadem nás provedla paní místostarostka Milena Dobrovodská. Ukázala nám prostory úřadu a vysvětlila, k jakým událostem slouží (svatby, volby, vítání občánků a jiné významné společenské události). Děti si mohly během exkurze prohlédnout krásné obrazy významných budov či přírody naší obce. Velmi zajímavou součástí prohlídky byla návštěva kanceláře pana starosty. Děti zde měly příležitost se seznámit s panem starostou Zdeňkem Praxem, který nám ukázal svou kancelář. Děti při prohlídce nejvíce zaujala kniha z vítání občánků a závěsný odznak, který může nosit jen pan starosta při významných událostech. V kanceláři pana starosty došlo i ke vzájemnému předání dárečků. S dětmi jsme přinesli košík plný ovoce a zeleniny, které jsme vypěstovali na školní zahradě. Pan starosta měl pro každé dítě připravené dárečky, které všem udělaly velkou radost. Na závěr naší prohlídky si děti mohly vyzkoušet, jak se mluví do obecního rozhlasu.

              Tímto ještě jednou moc děkujeme za velmi milé setkání i dárečky. Pro děti bylo toto seznámení s Obecním úřadem velkým zážitkem.

               

              Bc. Michaela Hromková

            • Podzimní cestička se světýlkem

            • Vážení rodiče,

              během celé cestičky (akce) i po skončení si zodpovídate za své děti.  Učitelky se nám promění a nebudou

              moci se o děti postarat.

              Děti budou rozděleny do skupinek  /pošleme Vám meilem rozpis s časy/, aby jste věděli, kdy

              přijít ke škole a vydat se na tajemnou cestičku s úkoly.

              Těšíme se na Vás!

               

            • O PEJSKOVI A KOČIČCE

            • V úterý 4.10.2022 naši mateřskou školu navštívilo divadlo Barborka s divadelním představením „O pejskovi a kočičce“. Tito dva zvířecí kamarádi nám společně zahráli příběhy o tom, co všechno spolu prožili: jak myli podlahu, pekli dort a povyprávěli o pyšné noční košilce. Děti si procvičily různými logopedickými hrami mluvidla a naučily se pomocí znakové řeči ukázat některá zvířata. Dětem se představení líbilo a budeme se na divadlo Barborka těšit zase příště.

                                                                                                                                                  Beata  Boháčová

               

                                                                                       

      • Kontakty

        • Základní škola a Mateřská škola Silůvky, okres Brno-venkov, příspěvková organizace
        • (+420) 725 107 672
        • Sokolská 81 66446 Silůvky Czech Republic
        • 115-7464180267/0100
        • pcnmhg4
        • 71003762
    • Fotogalerie

        zatím žádné údaje