• Novinky

            • Vánoce ve škole

            • Štědrý den je už za dveřmi a děti ho s netrpělivostí vyhlížejí. Co je krásnějšího, než jejich rozzářená očka a  nedočkavost. Aby jim toto odbdobí  ubíhalo rychleji, zpříjemnili jsme si ho ve škole a uspořádali pro ně "školní vánoce".  Děti našly pod stromečkem dárečky, se kterými si budou hrát v družině, ale také se vzájemně obdarovaly.  Zazpívali jsme si koledy v dobrovodu Kamilky, která nám zahrála na flétničku. Odlévali jsme olovo a vyvěštili si, co nás bude v příštím roce čekat.  V neposlední řadě jsme si vyrobili vánoční ozdobičky v podobě svícínku a hvězdičky. Nechyběla ani ochutnávka domácího cukroví  a přípitek v podobě silůvského moštu. Krásné, milé a příjemné dopoledne.

              Všem dětem přejeme, aby pod stromečkem našly dárečky, které si přály. 

              V novém roce ať jsou zdravé, veselé a šťastné!

                                                                                                                                               Petra, Tereza, Lucie a Dominika

            • VÁNOČNÍ DEN V MŠ

            • VÁNOČNÍ DEN V MŠ

              VÁNOČNÍ DEN V MŠ

               

              Nastává nejkrásnější čas v roce. Než se rozloučíme před vánočními svátky, navštíví děti ve školce Ježíšek.

              V úterý 20.12. 2022 nastal kouzelný vánoční slavnostní den. Nejprve, ale bylo důležité si zkrášlit a poklidit třídu. Děti tak dostaly hadříky na prach, smetáček, lopatku, vysavač a daly se do práce. Celou třídu jsme s dětmi poklidili a vánočně vyzdobili. Nechyběl ani vánoční stromeček s barevnými baňkami, které si děti předem vyrobily.

              Po procházce děti netrpělivě vyčkávaly zazvonění zvonečku, který nám oznamoval příchod Ježíška. Při spatření vánoční nadílky dětem zářila očka, projevovaly radost a nadšení. Společně jsme si u stromečku zazpívali známé koledy a rozbalili dárečky. Nadílka byla opravdu velká. Děti se tak radovaly z nových her, stavebnic a hraček, které budeme využívat v dalším období docházky do naší školky.

               

              Závěrem nám dovolte popřát Vám všem radostné Vánoce, pevné zdraví, mnoho sil a životního elánu v roce 2023.

               

              Paní učitelky MŠ: Monika, Michaela, Beata, Kateřina a p. asistentka Katka

               

            • Divadlo Barborka

            • Ve středu dne 7. 12. přijela do naší mateřské školy paní Inka Horáková s přestavením „Kouzelný kolotoč pohádek“. Postupně nám představila pět poučných pohádek se šťastným koncem. "O čertíkovi Matýskovi", "O vlkovi a ovečce", "O Kačence", která byla líná a nechtěla si hrát s žádnými hračkami. Dále pak pohádku s názvem "Mořské dobrodružství" o sardince Lálince a "O lakomé myšce".

              Během divadelního představení si děti mohly zazpívat známé i neznámé písničky, říkanky s pohybem a procvičit svá mluvidla při nejrůznějších logopedických cvičeních. Na závěr představení si děti zopakovaly některé slova ve znakovém jazyce. Dětem se celé představení velmi líbilo a paní Horákovou odměnily potleskem.

                                      Michaela Hromková

            • Projekt žáků 3.r. - HLOUPEŽNÍCI

            • Kdo jsou to hloupežníci? Na tuto otázku získali třeťáci odpověď v hodinách matematiky v knize Hloupežníci spisovatele Miloše Kratochvíla (od 3.10. do 12.12.2022). 
              Postupně se propočítali všemi kapitolami, ve kterých zjistili, že lhát, podvádět a krást se nemá. Každý máme své „světýlko“, které nás hlídá a směruje správným směrem. Tak i náš malý hrdina Matyáš se nakonec dokázal přiznat svému tátovi a tím od sebe odehnal malé hloupežníky.
              Děti kniha zaujala. Po každé kapitole se těšily na další. Společně jsme nad příběhem debatovali, vysvětlovali si, jak se kdo cítí, zda byl také někdy hloupežníkem, co provedl a jak to vyřešil. Žáci si dokázali uvědomit a vysvětlit, co by měl Matyáš udělat a jak by se měl (i oni) chovat. Co je správné a co ne. Žáci si vyrobili vlastní robotíky, které v knize montoval Matyášův tatínek. To by jste koukali, co všechno musí ti jejich robotíci hlídat!
              Musím přiznat, že i mě práce s knihou a dětmi  bavila a těšila.  Velmi inspirativní a zajímavé.


                                                                                                                                                                       Petra Strádalová

            • Čertovský den 2.12.2022

            • Čertovský den 2.12.2022

               

              V pátek se to v celé budově hemžilo čertíky. Děti i paní učitelky se naladily do čertovské dovádivé nálady a všichni společně zkoušely přivolat Mikuláše. Ten však tentokrát nepřišel. Vždyť Mikuláš chodí až  5. prosince v podvečer. Místo Mikuláše nám jako uragán vběhl do školičky popletený čertík Očíčko. To jsme se to s ním ale vydováděli. Očíčko měl nachystanou kopu podivných soutěží, zběsilých tanečků a milióny dárečků. No a nakonec nám přeci jenom nadílku od Mikuláše předal právě on.

               

              Paní učitelka Tereza Dvořáková

      • Kontakty

        • Základní škola a Mateřská škola Silůvky, okres Brno-venkov, příspěvková organizace
        • (+420) 725 107 672
        • Sokolská 81 66446 Silůvky Czech Republic
        • 115-7464180267/0100
        • pcnmhg4
        • 71003762
    • Fotogalerie

        zatím žádné údaje